dimarts, 13 de maig del 2014

ELS CARAGOLS VAN D'EXCURSIÓ A MÓN SANT BENET !!!


INICIEM EL VIATGE AMB MOLTA IL·LUSIÓ … ALGUNS ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE UTILITZEM L’AUTOCAR !!!
Un cop arribem, esmorzem.  Després ens distribuïm en tres grups, per classes. Cadascuna d’elles se’n va a realitzar un taller diferent.
Els caragols comencem pel taller “Fruita: un món ple de formes i colors”. Anem a ajudar a la Clementina (mascota) a collir la fruita i la portem a la seva parada del mercat.
Després anem a la cuina, on prèviament ens rentem les mans. Allà ens presenten les fruites, les seves propietats, ens pregunten i ens justifiquen perquè són beneficioses…  I, un cop preparats,  passem a tallar el plàtan, la resta ens ho talla la Mireia. Un cop està tot llest comencem a elaborar la nostra “broqueta de fruites” (de mango,meló,maduixes,poma,pinya i plàtan).
Posteriorment … passem a assaborir-la ,nyam, està boníssima !!!
Com que ho hem fet nosaltres mateixos ens atrevim a provar-les totes i fins i tot la majoria volem repetir !!!
Després anem a dinar i juguem una estona.
A la tarda, anem a fer l’activitat “planta’t a l’hort”. Comencem amb una breu explicació i ens presenten diferents plantes, verdures i hortalisses. Ens parlen del gust, l’olor i de les seves característiques, que posteriorment, podrem comprovar i verificar tot tastant-les, olorant-les i manipulant-les a l’hort.
Durant l’explicació, entre d’altres ens deixen fer un tastet de pèsols recent collits. Us estranyareu de saber que tots els han provat, i que fins i tot a molts els hi ha encantat i han repetit !!! També hem provat maduixes i enciam.
Ja ho sabeu han de veure el procés,  i d’on surten per a que se’ls mengin… Així són més bons !!!
Després anem a l’hort a tocar i olorar les plantes aromàtiques: la Mª Lluïsa (alguns l’han confós amb un llimoner per la seva olor …), romaní, menta, espígol …
A l’hort hi hem trobat de tot: cebes, alls, patates, enciams, tomàquets, carxofes, bledes, maduixes, pèsols, mongetes, una sèrie de plantes aromàtiques (sàlvia, orenga, mª lluïsa, romaní, menta, espígol … )
Nosaltres mateixos hem esdevingut petits agricultors per una estona. Hem plantat tomateres, cadascú la seva, ara caldrà esperar que creixin…
En aquesta sortida hem conegut de forma molt planera i vivencial les parts de les  fruites, les verdures i les hortalisses , el procés a seguir per plantar-les i com n’hem de tenir cura per a que creixin.

Ha estat una jornada d’allò més intensa, per això la majoria estem rendits i acabem adormint-nos durant el viatge....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada